Boodschappentasje

Je hebt de tip al vaker gehoord, maar toch doen maar weinig mensen het. Iedere keer als je boodschappen gaat doen heb je toch iets nodig om je boodschappen in te vervoeren, nou wat kost zo’n flut plastic tasje van 25 cent zou je dan denken? Niets, toch?

Ik heb even gekeken hoeveel tasjes ik heb meegenomen van de Jumbo, want ik bewaar ze wel altijd netjes. Welgeteld 62 plastic tasjes, €0,25 per stuk oftewel €15,50 totaal. Als je dat je hele leven zou doen, is dat zo’n €2500,-.

Daar zou ik toch wel iets nuttigers van kunnen doen. Waarom koop ik, net als vele anderen, toch iedere keer zo’n tasje? Vaak is een van de volgende redenen het excuus;

  • Ah shit, vergeten. Nou ik koop er dan wel eentje.
  • Ik heb haast, moet ik ook nog zo’n tasje zoeken en mee zeulen op de fiets.
  • Ah da’s voor lul, dan loop ik met een AH-boodschappentas in de Jumbo.

Gewoon dom natuurlijk, slappe smoesjes. Zo moeilijk is het niet om zo’n tas mee te nemen, gewoon doen. En anders toch maar even snel een kartonnen doos scoren.

Ik heb mijzelf beloofd dat ik geen tasjes meer koop in de supermarkt. Misschien wel makkelijk, maar wel slecht. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu waar we allemaal toch al zo weinig om geven.

Misschien vind je dit ook interessant:

Plaats een reactie!