Rijke student wordt gestraft

Als je als student zijnde teveel bijverdiend naar je studie is het mogelijk dat je jouw studiefinanciering kwijtraakt of erop wordt gekort.

Het is eigenlijk ook helemaal gestoord ook. Werk je je als student al helemaal de pleuris, of heb je gewoon een goed betaald bijbaantje en werk je dus nog mee aan de samenleving ook. Dan word je gewoon gestraft voor het feit dat je teveel verdient.

Er wordt niet gekeken naar je nettoloon, maar naar je verzamelinkomen dat te vinden is op je definitieve aanslag. DUO vraagt dit ieder jaar op bij de Belastingdienst.

Als je in 2011 meer verdient dan € 13.215,83 heb je een probleem. Je moet het verschil terugbetalen en als je dit niet gelijk kan er óók nog is rente over moeten betalen.

Belachelijk
Als uitwonend student zijnde heb je al snel zo’n € 800,- per maand nodig. Met een kleine rekensom komen we erachter dat dat al bijna zo’n € 10.000,- per jaar is, als je dan een beetje wilt leven als een rijke student, zoals een grotere studentenkamer of een dure vakantie, zit je al zó over die grens heen.

In het verleden is al vaker gebleken dat ze hier keihard in zijn. Dus let er goed op of verzin een slim trucje om het te omzeilen.

Misschien vind je dit ook interessant:

Plaats een reactie!