Basisbeurs studiefinanciering wordt afgeschaft

Ze zijn knettergek geworden in dit pokke landje. We moeten bezuinigen, ach nou doe dat dan maar op de studenten! Zijn ze even vergeten dat wij de toekomst zijn? Ze willen zeker geen hoogopgeleide bevolking meer!

Het AD meld donderdag dat de kans zeer aannemelijk is dat wij studenten onze basisbeurs kwijtraken. De hoge pipo’s in het kabinet denken erover na om een sociaal leenstelsel in te voeren. De ambtenaren van het ministerie van Financiën werken daar op moment van schrijven plannen voor uit volgens bronnen van het AD.

Zoals gewoonlijk moet er weer voor miljarden worden bezuinigd komend jaar. Op het ministerie van Financiën zijn ze al aan het kijken waar ze slachtoffers kunnen vinden, eerste de zorg en nu zijn de studenten aan de beurt.

Het afschaffen van de basisbeurs zou zo’n 800 miljoen euro moeten opleveren. Bij de afgelopen verkiezingen pleitte regeringspartij VVD er al voor dat studenten meer zelf moeten betalen voor hun studie. Niet alleen de VVD, maar ook de PvdA, D66 en GroenLinks zijn het daar mee eens. Partijen die het fel tegen dit belachelijke voorstel zijn CDA en PVV, omdat het de drempel om te gaan studeren zou verhogen.

En als dat nog niet genoeg is willen die pipo’s ook nog de OV-Chipkaart afschaffen. Zijn ze nou helemaal op hun achterhoofd gevallen daar in Den Haag, ze willen zeker dat we niet meer gaan studeren? En allemaal bruggen gaan aanleggen voor de infrastructuur van Nederland, juist.

Wat vind jij van dit belachelijke voorstel? Het afschaffen van de basisbeurs en eventueel ook nog is de OV-Chipkaart.

Misschien vind je dit ook interessant:

7 reacties op “Basisbeurs studiefinanciering wordt afgeschaft”

 1. Harriette 30 december 2011 at 16:42 #

  Ongelofelijk dit. Hoe kunnen ze dit maken? Ze moeten wel verder denken dan hun neus lang is. Als studenten niet verder studeren, raken ze lager geschoold. En dat betekend ook weer ‘n verslechterde maatschappij.

 2. Marloes 30 december 2011 at 16:42 #

  Ik vind het ook echt belachelijk. De hoogopgeleiden zullen waarschijnlijk wel een goede baan vinden en het terug kunnen betalen, maar misschien vinden ze ook wel een niet zo goed betaalde baan.. En je moet dan nog duizenden euro’s af gaan betalen met rente, mensen zullen denk ik ook meer uit gaan geven omdat ze toch alles af moeten gaan betalen..

 3. Sam 30 december 2011 at 16:45 #

  Ik word soms zo moe van dit kansloze kutland met die kansloze ideeën die ze ineens hebben. Ga lekker op andere bullshit bezuinigen in plaats van op onderwijs, wat júist facking belangrijk is.

  De overheid investeert in zulke achterlijke dingen, zoals hier willen ze van alle kruispunten rotondes gaan maken en kansloze elektronische fietsborden overal op de Veluwe neerzetten en weet ik wat ze nog meer doen. ‘t slaat toch nergens op dat dat soort dingen voor onderwijs gaan.

 4. Daisy 30 december 2011 at 20:36 #

  Hier staat valse informatie! De PvdA en D66 zijn op zich wel voorstander van een sociaal leenstelsel, de SP en GroenLinks vinden het niets.

 5. Daisy 30 december 2011 at 20:52 #

  Wat daar staat is niet mijn reactie. ><

 6. confuus 31 december 2011 at 00:48 #

  het gaat om machtsuitoefening jongens en meisjes….de vraag is wat te doen als de machtsuitoefeing jullie treft/gaat treffeb zoals beoogd???

  Jullie hebben gelijk dat het gaat om het verwerven van je eigen ontwikkeling..op een zekere manier…de subsidie tot studeren wordt langzamerhand, alsnog, te niet gedaan…het is idee zou een gezondere en fitter werker opleveren…de slimste en meest flexibele in de dynamiek die er dan zou zijn, zou de beste plek in arbeid en inkomen verwerven..eigen verantwoordelijkheid luidt dat.

  wat te doen?
  met een zekere stress in je hoofd, zou de één beter presteren dan de ander..zou hierin, met stresss, de ontwikkeling van de mens worden gestimuleerd???..wat we weten is..er komt altijd een resultaat uit…maar of we met ons allen dat willen duiden en benoemen later is een tweede…

  In oostelijke aziatische landen staat educatie en (pouderlijke) financiering en overheidsfiancniering voor een goede opleiding centraal..dat is gekomen niet door bijv. het communisme, maar door het confucianisme..die objectieve kennis hoog in het vaandel heeft staan, nog steeds….de vraag is wel wat voor mensen je daarmee creëert…de streke behoefte aan studeren staat in hoog aanzien bij families aldaar..maar of de afgetudeerde daar blij mee is..is nog steeds im frage….

  de realiteit vraagt om een mix…de zelfstandige mens en de groepsgerichte mens…de pionier, …en de verzorger…binnen het confucianisteich raam denk wereldmodel…moeten we geen overhead verspillen aan onwaarheden in sociale zin, een plek zoals je bent, wordt afgemeten op de beschiking van objectieve kennis…het examen en het slagen hiervoor…. in china aldus voor 1,3 miljard mensen..met een zekere examen status voor de student en een garantie voor de waarde van je examen (fraude alom daar en hier, maar de inzet tot bevordering ligt daar en hier ANDERS!!!)

  De vrije mens die zelf kan kiezen, en ook keuzes voor anderen mag maken, staat in het westen op een belangrijke plaats, en daarin is de eigen keus tot verwerving van middelen en keuze tot de verwerving van docenten en examens, het liefst met een hoog kwaliteitsgarantie, een kern…

  het is alleen dit laatste wat ik denk dat jullie zorgen baart…..als je weet wat je krijgt, zul je er ook voor willen werken, met bijbaantjes…maar als dat uitzichtloos is-zoals nu met al die fraudes in examens-is de wil tot verwerving heel laag geworden….even los van de vraag of subsidiering tot opleiding behoeftig is, i.p.v. daar voor te moeten werken om je schoolgeld te kunnen betalen….

  mijn idee is…de mix is de beste vorm, schaalbaar, welllicht a la cart….met eigen keus tot smaak van je opleiding…het restaurant model–zou een goed model zijn om ook je eisen t.a..v. scholing aan besturen voor te leggen….

 7. Lesley 1 januari 2012 at 16:45 #

  Kom, hier moeten we echt wat tegen doen..!!


Plaats een reactie!