Stijlvol je studententijd doorlopen? Deze items heb je zeker nodig

basicsWe proberen er allemaal leuk uit te zien maar de een is er meer mee bezig dan de ander. In de (universiteits)bibliotheek is het soms wel een modeshow als je kijkt hoe vooral de vrouwen soms de moeite nemen om er leuk uit te zien. Hier is natuurlijk niks mis mee (hoewel het je soms kan afleiden van je studiewerk) maar niet iedereen heeft tijd, zin en geld voor de mooiste kleding. Daarom lees je hieronder een aantal handige tips over de basic kledingstukken die elke student in zijn/haar gardebekast zou moeten hebben. Door de volgende items aan te schaffen kun je eindeloos blijven mixen, matchen en combineren met trendgevoelige items.

1. Een donkere jeans
Een donkere denim jeans is altijd goed. Je kunt de broek netjes maar ook casual dragen en zowel dames als heren komen goed in deze broek weg. Let er wel op dat je een model kiest dat goed bij jou en je figuur past.
2. basic wit t-shirt
Ook dit kledingstuk moet elke dame en heer aanschaffen. Je kunt het altijd dragen en hoewel het er soms een beetje saai uit kan zien, je slaat er in ieder geval de plank nooit mee mis! Een mooi wit t-shirt kun je immers altijd combineren met opvallende items. Bovenstaand geldt overigens ook voor een witte blouse!
3. Sneakers
Ga voor een model dat je leuk vind. Momenteel zijn converse, nikes en new balance sneakers erg populair. Kies voor een kleur die goed bij jou en je garderobe past. Twijfel je over het model en/of de kleur? Kies dan voor het minst opvallende model want de kans is groot dat je deze over een aantal jaren nog steeds draagt.
4. de nette schoen
Voor heren heb ik het hier over een nette zwarte veter- of gespschoen en voor de dames over een zwarte pump. Deze zul je vaak genoeg nodig hebben tijdens gala feesten, presentaties en sollicitaties. Ga voor een lederen variant aangezien je deze het beste kunt behandelen en ook het langst meegaan.
5. een pak en lbd
Voor de heren is het raadzaam om een donkergrijs- of blauw pak aan te schaffen. Deze kun je (als het goed is) je hele studententijd dragen tijdens galafeesten, netwerkborrels en andere gelegenheden. Je kunt het altijd combineren met een wit of lichtblauw hemd en een leuke das. De vrouwen komen goed weg met een mooie ‘little black dress’ dit is voor elke gelegenheid geschikt en je kunt er altijd nog een colbertje overheen dragen. Wissel uiteraard af met verschillende accessoires zoals tassen en sieraden.

Met de bovenstaande items zul je zeker geen spijt krijgen. Het is overigens slim om dit soort dingen aan te schaffen tijdens een sale of aanbieding aangezien deze items never out of fashion zijn. Je kunt ze altijd vinden en bestellen dus kies dan gelijk voor de gelegenheid om ze zo goedkoop mogelijk te bestellen. Momenteel kun je via de Zalando Outlet extra voordelig de bovenstaande items shoppen.

Andere interessante artikelen

.