Hoe voorkom je dat je fiets gestolen wordt?

OpoefietsDe meeste studenten maken dagelijks van hun fiets gebruik. Het is ook een praktisch vervoermiddel dat je overal brengt van de collegebanken tot de kroeg. Het is alleen jammer dat er zoveel fietsen worden gestolen. Je zult het vast een keer hebben meegemaakt dat je na een avondje stappen naar huis wilde en je raar stond te kijken omdat jij je fiets niet meer kon vinden. In enkele situaties kan dat natuurlijk gelegen hebben aan de hoeveelheid consumpties, maar in de meeste gevallen is de fiets gewoon gestolen.

Om te voorkomen dat je lopend naar huis moet of geld moet uitgeven aan een taxi is het in elk geval aan te raden om je fiets goed op slot te zetten. Bijvoorbeeld met een stevig kettingslot. Een kettingslot heeft namelijk als voordeel dat je deze aan bijvoorbeeld een fietsenrek, boom of lantaarnpaal kunt vastmaken. Daarmee wordt in ieder geval al voorkomen dat je fiets wordt opgetild en meegenomen.

Mocht je fiets onlangs gestolen zijn ondanks genomen voorzorgsmaatregelen, dan is het nodig om een nieuwe fiets te kopen. Dat kan een tweedehands fiets zijn of van een merk, zoals Popal fietsen. Koop dan ook meteen een goed extra slot.

Andere interessante artikelen

.