3 Belangrijke tips voor een goedkope vakantie

Goedkope vakantieBen je van plan om dit jaar op vakantie te gaan met je vriendengroep, dispuut of je lover? Dan heb je een goed vooruitzicht, maar je wilt natuurlijk niet te duur uit zijn met het boeken van je vakantie. Des te meer geld hou je over om op locatie leuke dingen mee te doen! Hieronder lees je een aantal tips voor een goedkope vakantie:

1. Timing is alles bepalend!
Door middel van vroegboekkortingen of last-minute vertrekken kun je veel besparen. Je moet alleen iets minder eisen stellen als je last-minute op reis gaat, maar verder kun je lekker genieten van een vakantie in een ver oord. Wil je wel genoeg in te brengen hebben over je vakantie, dan moet je ervoor zorgen dat je zo vroeg mogelijk boekt. Wil je bijvoorbeeld een weekendje met vrienden naar Centerparcs? Maak dan gebruik van vroegboekkortingen die je hier kunt vinden. Laatste tip: probeer ervoor te zorgen dat je buiten de schoolvakanties om gaat. Het scheelt al snel honderden tientjes!

2. Ga door de weeks.
Skip als het kan je laatste college’s, want zo komt jee goedkope vakantie dichterbij! Veel mensen plannen hun vakantie vertrek en terugkomst altijd in het weekend omdat ze zo langer van huis zijn maar wat betreft de kosten zijn de weekenddagen een stuk duurder. Want als je de weekenden mijdt ben je gelijk een stuk goedkoper uit! Vooral vluchten zijn in het weekend een stuk duurder dan doordeweeks en ook hotelovernachtingen hebben vaak een extra toeslag in de weekends!

3. Doe je huiswerk!
Je hebt al besloten waar je naartoe wilt -> Een weekje naar Turkije genieten van de zon en het strand. Het is vaak goedkoop en makkelijk om een pakketreis te boeken bij een reisaanbieder. (een pakketreis is de vlucht samen met verblijf). Maar overweeg altijd om te kijken of het niet voordeliger is om de vlucht en het hotel apart te boeken. Soms zijn ook losse tickets iets goedkoper dan een retourtje.

4. Pack your bags and enjoy!
Geniet tot slot van je goedkope vakantie en let erop dat je data van je telefoon goed staat ingesteld, anders heb je voor niets zo goedkoop geboekt ;) !

Andere interessante artikelen

.