Fit in de collegebanken – tips om voordelig te sporten als student

Als je net op kamers woont is het extra verleidelijk om ’s avonds lekker op de bank te hangen met een pizza en een flesje cola of je bent te vinden in de kroeg om de nodige biertjes te drinken en uiteindelijk een nachtelijke vette hap te gaan halen. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee maar als je deze levensstijl enige tijd volhoudt zul je op de duur te maken krijgen met overgewicht, een slechte conditie en een grotere broekmaat.
Naast al dat harde studeren en stappen kan het ook lekker zijn om af en toe helemaal los te gaan in de sportschool. Helaas kost een abonnement in de grote steden al snel veel geld en dat hebben de meeste studenten natuurlijk niet.

Daarom staan hieronder een aantal handige tips over goedkope sporten, kortingen op de sportschool en andere manieren om lekker fit te blijven tijdens je studietijd.

Maak gebruik van je studentenpas

Bij veel sportscholen krijg je korting als student. Maak er dus gebruik van door tijdens je inschrijving je schoolpas te laten zien. Vaak is het ook mogelijk om via je opleidingsinstituut te sporten door middel van een collectieve regeling. Hoe dit precies in elkaar steekt is bij elke instelling anders maar je doet er goed aan om even de tijd te nemen om dit uit te zoeken.
Via de universiteit of hogeschool kun je ook goedkoop lid worden van een sportverening zoals tennis of roeien.

Do it yourself

Sporten hoef je natuurlijk niet per se in de sportschool te doen. Er zijn een heleboel sporten die je zelf kunt uitoefenen en dus helemaal gratis zijn. Ga hardlopen, fietsen of skaten in het park en verbrand op die manier calorien in plaats van geld. Ben je niet zo’n actieve sporter? Je kunt er ook voor kiezen om een lange wandeling te maken of om te gaan schaatsen in de winter en zwemmen in de zomer. Bepaal je eigen tempo en hoe langzaam je in het begin nog mag gaan, je bent altijd beter bezig dan de mensen die  nog op de bank hangen ;) !

Bye Bye lift, roltrap en tram

Het is heel verleidelijk om de lift, roltrap of tram te nemen terwijl je net zo goed kunt lopen of fietsen. Vaak zit je toch al de hele dag in de collegebanken of de ub dus neem waar het kan de trap. Ook in de stad is het verleidelijk om de bus of tram te nemen om je van a naar b te verplaatsen maar van fietsen wordt je fit en is het op de vroege morgen een goede manier om lekker wakker te worden zodat je fris en fruitig aan een nieuwe studiedag kunt beginnen.

Een sportvriend(in)

Als je een vriendengroep hebt die ook graag sporten dan is dit mooi meegenomen. Je kunt zo samen lol maken, bijkletsen en nog iets aan jullie conditie doen. Het is ook leuk om na school samen te gaan sporten en erna gezellig samen te koken. Je kon al eerder een post lezen over voordelige en gezonde recepten. Want bij een sportieve levensstijl hoort ook gezonde voeding.

Een goedkope en leuke sportoutfit

Je wilt er natuurlijk wel goed uitzien als je bezig bent aan je work-out. Voor iedere sport zijn er weer andere dingen essentieel. Zorg bijvoorbeeld altijd voor goede schoenen zodat de kans op blessures minimaal wordt. Bij Plutosport kun je alle topmerken vinden zoals Nike, Adidas, Puma en New Balance tegen zeer gereduceerde prijzen. 70% korting is geen uitzondering bij Plutosport dus doe er je voordeel mee en betaal niet teveel voor je outfit.

 

Andere interessante artikelen

.