Goedkoop en gezond uiteten

Lekker eten is voor veel mensen erg belangrijk. Helaas is het een feit dat ‘ongezond’ eten een stuk goedkoper is dan vers en gezond voedsel. Deze vergelijking kun je overal maken bekijk in de supermarkt maar eens het verschil tussen een diepvriespizza en verse groenten met pasta of rijst en een stukje vis. In de fastfood keten met de grote gele M betaal je ook maar €5,95 voor een heel burgermenu incl. suiker houdende frisdrank. Er is echter helemaal niks mis met een diepvriespizza of een maaltijd bij een fastfoodketen maar het is jammer dat de gezondere maaltijden duurder zijn dan ongezonde varianten. Er zijn op het internet heel veel recepten te vinden hoe je voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd kunt klaarmaken. Maar uiteten is ook altijd leuk en lekker en hoeft daarbij helemaal niet duur te zijn als je de onderstaande tips in je oren knoopt:

1. Bestel naast je wijntje of glaasje frisdrank ook een karaf kraanwater. Dit scheelt zeker één of twee drankjes en is ook nog beter voor je ook!
2. Denk na of je daadwerkelijk zoveel honger hebt om een voorgerecht te bestellen. Thuis eet je waarschijnlijk ook zelden tot nooit een voorgerecht. Maar als je dit echt graag wilt kies dan een stokbroodje met boter.
3. Bekijk vooraf alvast de kaart op internet. De meeste restaurants hebben tegenwoordig hun kaart ook online staan. Zo kun je alvast kijken hoe duur een gerecht is. Het is namelijk wel belangrijk dat je ook lekker eet!
4. Deel eens het dessert! Vaak heb je al voldoende aan je hoofdgerecht maar is het lekker om nog een nagerecht te nemen. Desserts in restaurants zijn vaak aan de grote kant dus vraag gewoon twee lepels.
5. Bekijk online het aanbod van restaurants die deals aanbieden. Je vindt vaak goede deals waarmee je makkelijk 40% kunt besparen ten opzichte van de normale prijs.
6. Ga dineren tijdens de restaurantweek. Je kunt dan een heel drie gangen diner nemen voor slechts een fractie van de normale prijs.

Andere interessante artikelen

.