Vakantiewerk voor studenten

Met de winter achter de rug, de lente op komst en de zomer in het vooruitzicht is het van belang om een leuk maar vooral het best betaalde vakantiewerk te vinden. Je studiefinanciering loopt dan wel door in de zomermaanden, maar als je dan toch ineens 40 uur per week extra de tijd hebt, kan je net zo goed met wat vakantiewerk geld verdienen voor een vakantie je spaarrekening aanvullen. Rijke Student word je immers niet zomaar.

Veel van de tips die ik je kan geven komen uit ons best betaalde bijbanen artikel, want veel ervan kan je ook in de zomer doen. Toch zijn er een paar bijbanen waar je wat meer aandacht aan kan besteden en een paar die je beter kan laten liggen.

Werken in de horeca

In een warme, zonnige zomer zitten de terassen in de stad en aan het strand bomvol met mensen en studenten die níet rijk willen worden, maar juist geld aan het uitgeven zijn. Je kan beter aan de andere kant staan en de drankjes en hapjes rondbrengen. Je werkt vaak lekker buiten en je kan veel uren maken. Bovendien is het goed voor je klantvriendelijke skills – altijd handig als je gaan netwerken.

Salaris: 17 jaar: 4-7 euro per uur. 22 jaar: 8-13 euro per uur + fooi

IJs verkopen

Deze kan natuurlijk niet missen in de zomerbaantjes-top. In elke stad en elk dorp dat aan het water ligt, wordt ijs verkocht op het water. Met een bootje waarin iedereen mag varen kan je lekker in de zon over het water cruisen en biedt je een zeer welkom verkoelend ijsje aan andere watergangers. Dit kan je vaak ook als dagwerk doen, want als het slecht weer is verkoop je natuurlijk weinig.Vergeet vooral de grote jachten niet!

Salaris: afhankelijk van hoeveel ijs je verkoopt + fooi (100+ euro op een zonnige dag!)

Eigen bedrijf beginnen

In de zomer heb je zeeën van tijd om dingen uit te gaan zoeken voor je eigen bedrijfje. Je hebt immers geen verplichte lessen en als je een meeting hebt kan dit ook een keer tijdens kantooruren. Bovendien is het aanzwengelen/promoten van een dienst juist in de start-up fase heel erg tijdrovend. Let wel op dat je zeker in het begin nog geen duizenden euro’s naar binnen ziet stromen, maar het is een leuke bijverdienste als je studiejaar weer begint. Als je dit allemaal volgens de regels wil doen, heb je wel een KvK nummer en een BTW nummer nodig – we hebben ook een artikel over het opzetten van een eigen bedrijfje.

Salaris: the sky is the limit.

Reisleider

Reisleiders zijn op het werk eigenlijk al op vakantie, en andersom. Als je naar het buitenland gaat moet je hier bijna altijd een relevante opleiding voor doen of hebben gedaan, of je moet het binnen Nederland houden. Denk ook aan jeugdkampen waar wat extra begeleiding nodig is naast de normale begeleiding. Je moet wel ouder zijn dan 18 jaar en in sommige gevallen ouder dan 21 jaar. Leuk vakantiewerk, maar het betaald vaak niet zo goed als je het vergelijkt met de periode die je weg bent. Je verblijf en levensonderhoud (eten) zit er wel vaak bij inbegrepen, maar je bent afhankelijk van je taken veel ‘vrij’.

Salaris: 5-10 euro per uur.

Hovenierswerk

Ook een werken bij een hovenier verdient aardig en betekend in de zomer natuurlijk lekker bruin worden. In opdracht van de hovenier leg jij een tuin aan, dus je legt bijvoorbeeld de keien goed, helpt met sjouwen van planken etc., of je neemt een bestaande tuin onder handen zodat er weer in gebarbecued kan worden. Helaas is barbecueën zelf geen zomerbaan!

Salaris: 17 jaar: 4/6 euro per uur. 22 jaar: 8/10 euro per uur

Misschien vind je dit ook interessant:

Plaats een reactie!