ANWB voor studenten

Sommige Rijke Studenten hebben zelf een auto. Altijd lekker, een beetje cruisen in je wagen en een hoop tijd besparen. Zonder ANWB lidmaatschap ben je echter nergens, ook niet als je in de auto van je ouders rijdt. Het lidmaatschap is namelijk persoonsgebonden in tegenstelling tot een reguliere autoverzekering.

Waarschijnlijk is het een beetje te duur om elke dag te parkeren bij je faculteit of hogeschool, maar als je hogeschool of universiteit de mogelijkheid biedt aan studenten om te parkeren (of het zit niet midden in de stad), wordt het al snel aantrekkelijk om lekker in een auto te cruisen. De tijd die het bespaart is mooi meegenomen. Tijd is geld, nietwaar?

Als je thuis woont en je hebt geen eigen auto, rijd je waarschijnlijk wel eens in die van je vader of moeder. Mooi: je ouders betalen de verzekering en onderhoud, zijn lid van de ANWB, jij tankt de auto af en toe vol als dank-je-wel-papa-mama, en daar ga je. Helaas kom je van een koude kermis thuis als je vervolgens langs de weg staat met een kapotte auto. Het is namelijk zo dat het lidmaatschap van de ANWB niet op de auto staat, maar op naam! Ook als je (alleen) in de auto van een vriend of vriendin rijdt, zal jij lid moeten zijn van de ANWB als je onderweg pech hebt. Extra zuur om daar langs de weg achter te komen, want dan betaal je een spoedtarief om lid te worden (200 euro per jaar). Zo kwam ik er ook achter.

Als je op de normale manier lid wordt van de ANWB, ben je een stuk goedkoper uit. De ANWB heeft namelijk een speciaal lidmaatschap voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar, en daar vallen de meeste studenten toevallig ook onder. Het gaat om de ANWB Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel. In plaats van de gebruikelijke 50 euro voor Wegenwacht Nederland (het ‘kleinste’ pakket wat je kan kiezen), betaal je als jongere slechts 30 euro, en dat scheelt toch al snel een kratje of 3 per jaar.

Om het even op een rijtje te zetten: Voor je persoonsgebonden lidmaatschap bij de ANWB betaal je als student maar 30 euro per jaar, normaal is dat minimaal 50 euro per jaar. Voor een lidmaatschap waarbij je óók in het buitenland wordt geholpen (tijdens vakanties) betaal je 75 euro per jaar. Om geholpen te worden binnen je woonplaats betaal je normaal ook extra, maar dat is gratis als je in april van dit jaar je lidmaatschap besteld.

Misschien vind je dit ook interessant:

Plaats een reactie!