8 manieren om online geld te verdienen

Vanuit je luie stoel thuis geld verdienen, wie wilt dat nou niet? Veel mensen geloven niet dat het mogelijk is om een full-time inkomen te generen online, maar het kan écht! In dit artikel zal ik je 8 manieren uitleggen waardoor ook jij een flink zakcentje of een full-time inkomen kan genereren.


1. Verkopen van handgemaakte producten

In een eerdere blog vertelde ik al dat je ook online je overbodige rotzooi kan verkopen, maar waarom beperken tot dingen die je hebt? Als je je ook kan uitbreiden naar dingen die je kan maken. Er zijn genoeg websites op het internet, als je even goed googled, waar je jouw handgemaakt product kan verkopen. Er zijn genoeg mensen die waarde hechten aan iets unieks.

Bij handgemaakt denk je waarschijnlijk gelijk aan traditionele ambachten zoals breien, kleien, schildere en beeldhouwen. Maar daar moet je je natuurlijk niet tot laten beperken, je kan alles doen wat in je vermogen ligt. Goed met hout? Ga dan een mooi beeldje maken bijvoorbeeld.

Wat het belangrijkste is bij deze bezigheid is of het rendabel is. Je kan er wel 100 uur insteken, maar als je dan maar €200 voor je werkje krijgt is dat ook niet echt de moeite. Je kan ook iets gaan doen dat écht leuk vind om te maken, dat het je niet zoveel uitmaakt wat je ervoor krijgt. Maar ieder geval, dit zijn belangrijke dingen om je van tevoren af te vragen voordat je in een grote teleurstelling beland.

2. Studiebegeleiding
Ieder jaar neemt de druk op middelbare scholen weer toe om goede cijfers te halen zodat ze een droom studie kunnen gaan volgen. Voor sommige is dit niet altijd mogelijk en daarom kunnen ze wel wat hulp gebruiken van anderen.

Tegenwoordig heeft ieder gezin wel internet, waar ze ook steeds meer mee doen. In het buitenland zijn er al websites als Tutor.com die hier slim op hebben ingespeeld.

Kijk dus is of jij ook bijzonder goed bent in een of meerdere vakken waar je een ander mee kan helpen. Je zou er daarna voor kunnen kiezen om zelf een website te maken, of om je diensten aan te prijzen of websites voor freelancers of op meer brede platformen zoals Marktplaats.nl.

Overigens hoef je je natuurlijk niet alleen te beperken op schoolwerk, je kan mensen met jouw kennis bij van alles helpen. Zoals met fitness, dansen, schilderen etc.

3. SEO expert
Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een groeiende sector op het internet. SEO is een middel waardoor je hoger te vinden bent in zoekmachine’s met als resultaat meer bezoekers en/of klanten.

Vrijwel iedere zelf respecterend bedrijf of website doet hieraan mee, maar 9 van de 10 keer kunnen ze dit niet zelf en moeten ze dit uitbesteden aan.. je raad het al, jou!

Als je nou technisch een beetje goed bent met computers en internet is het niet zo héél moeilijk om veel te weten te komen over SEO. Ook is het erg nuttig, niet alleen om andere mensen ermee te helpen maar ook om je eigen websites hoger in zoekmachine’s te laten scoren. Kennis is nooit weggegooide tijd.

4. Financiële diensten
Onder financiële diensten verstaan we onder andere boekhouden, belastingaangiften, belastingterugave en salarisverwerking. Hier kan veel geld op bespaard worden, vaak lopen mensen/bedrijven veel geld mis door verkeerde aangiftes. Vandaag de dag in deze moderne wereld zijn er tal van onbetaalbare softwarepakketten die dit allemaal voor je kunnen doen. Dat betekend voor bedrijven dat ze minder mensen hoeven in te huren, maar voor particulieren dat ze het zelf doen en hulp nodig hebben wanneer het écht nodig is.

Dit betekend dat waar particulieren geld willen besparen op bijvoorbeeld aangiftes een kans voor jou ligt om geld te verdienen. Je zou zelf een website kunnen beginnen voor deze diensten, of je kunnen registreren bij websites waar mensen met dit soort vragen zitten. Als ze er dan echt niet uitkomen bied je ze aan om voor een bedrag xxx ze uit de brand te kunnen helpen.

Kijk echter wel even of je hier wel genoeg sjoege van hebt, je kan natuurlijk geen andere gaan helpen als je d’r zelf niets van bakt.

5. Websits overkopen
Misschien heb je wel is gehoord dat er bedrijven zijn die huizen opkopen, ze vervolgens opknappen en weer verkopen voor veel meer geld? In principe kan dit ook met websites.

Met een beetje geluk kan je voor een prikkie een goede website overkopen waar jij iets véél beters van kan maken. Er zijn succesverhalen in dit zogehete “Website flipping”, waar websites soms voor €300 worden gekocht en worden verkocht voor een 5 cijferig bedrag..

Tijdens mijn research hierover kwam ik genoeg video’s tegen waar dit helemaal in wordt uitgelegd. Als dit je wat lijkt kan je ze hier bekijken.

6. Design en verkoop T-shirts
Wellicht een beetje gelijk aan punt 1, maar hier gaat het vooral om de aantallen. Maak één t-shirt en verkoop hem duizenden keren.

Kijk maar eens om je heen als je tussen de mensen bent, bijna iedereen heeft wel een t-shirt aan met opdruk.

Als je nou een beetje creatief bent en je producten goed kan aanprijzen kan je hier makkelijk een full-time job van maken. Verzin een goede tekst, slogan of ontwerp en verkoop ze duizenden keren.

7. Bloggen
Als je een bepaalde passie voor iets hebt, bijvoorbeeld een hobby of een obsessie voor auto’s en er ook daadwerkelijk iets nuttigs over te zeggen hebt kan je beginnen met bloggen (net als ons!). Op een blog kan je alles delen en je weet zeker dat er naar je geluisterd word. Je moet echter je blog wel een beetje promoten om hem bekend te maken.

Nadat veel mensen zijn begonnen met een blog melden ze zich aan bij advertentie-services zoals Google Adsense. Ze bieden jou dan advertenties aan die je op je website kan zetten waar je voor betaald krijgt. Als je nou een flink aantal bezoekers hebt kan je hier een aardig zakcentje mee verdienen.

Ook kan je ervoor kiezen om over bepaalde producten te schrijven en deze aan te prijzen op andere websites. Ook wel affiliate marketing genoemd. Je krijgt dan een bepaald percentage van het product wat jouw bezoeker heeft gekocht op de website waar je voor adverteert. Dit kan wel oplopen tot €600 per verkoop!

8. Verzin een geweldig uniek idee
Enorm moeilijk, aangezien er zoveel gebruikers op het internet zijn. Ookal denk je dat je iets unieks hebt verzonnen dan is er vast al wel eens iemand geweest die je voor is geweest.

Maar, met flink wat doorzettingsvermogen en een creatief brein kan je erg ver komen. Kijk bijvoorbeeld naar de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, deze had ook een “ideetje” en bezit nu 33,5 miljard dollar.

Wees niet bang om je idee uit te voeren, en zorg er vooral voor dat andere er niet mee vandoor gaan.


Heb je zelf ook al een briljant plan bedacht waarmee je geld kan verdienen? Deel het met ons (tenzij die zo enorm goed is dat je beter maar geen concurrentie kan hebben).

9. Je eigen hobby
We hebben ook een artikel geschreven over hoe je met jouw hobby geld zou kunnen verdienen op het internet, bijvoorbeeld door er een website over te maken, advies over te geven of je mening te delen! Bekijk dat artikel hier.

Misschien vind je dit ook interessant:

Plaats een reactie!