Geld verdienen met je hobby op internet

Niemand wilt een suffe kantoorbaan waar je alleen maar cijfertjes zit te tellen, en waar je dus zo op uitgekeken bent. Helaas moeten we wel geld blijven verdienen, dus wat we dan willen; geld verdienen met iets dat we leuk vinden. Je hobby en voldoening!

Hobby’s analyseren

Ga eerst eens kijken wat je écht graag doet en schrijf het is allemaal op een rijtje. Je bent op zoek naar wat echt ‘jouw ding’ is, iets waar jij plezier en voldoening uithaalt.

Bijvoorbeeld; mountainbiken, roddelen, uitgaan, kikkers likken, autorijden, horloges verzamelen etc.

Zoek iets waar andere ook geïnteresseerd in zijn, dat hoeven geen miljoenen mensen te zijn maar er moet natuurlijk wel belangstelling naar zijn om het geld verdienen mogelijk te maken. Dus een hobby als kikker likken waar je geld mee wilt verdienen, weinig kans.

Geen idee wie je bent? Doe eens een testje op 123test.nl

 

Geld verdienen op internet
Er zijn een hele hoop manieren om geld te verdienen op internet, maar dat wil nog niet zeggen dat het een eitje is. Hieronder zal ik een aantal bekende en minder bekende methodes bespreken.

Een website
Misschien heb je er zelf ook al aan gedacht, geld verdienen met een website.  Op een website kan je alles zetten wat je maar wilt; je gedachten, je mening, waar je vannacht over hebt gedroomd, je hobby en ga zo maar door. Een ideaal medium om mee te beginnen.Zo heel veel technische kennis is er niet voor verreist. Er zijn genoeg programma’s waarmee je met twee muisklikken zo een website in elkaar knutselt. Als je website eenmaal een beetje loopt kan je mensen laten betalen voor advertenties.

Bloggen
Met een blog kan je alles delen met de wereld, ook is het wel wat simpeler als je eigen website in elkaar knutselen. Je kan namelijk een account registreren bij WordPress of Blogger, en na vijf minuten al aan de slag met schrijven.Een blog is erg favoriet bij webmasters, doordat het zo gemakkelijk en overzichtelijk is. Je kan er verschillende dingen mee doen om geld te verdienen, zoals een product aanprijzen die je wilt verkopen van jezelf of een ander.

Producten verkopen
Je kan ook een website maken waar je producten of diensten verkoopt voor andere bedrijven. Misschien heeft dit iets minder met je hobby temaken, maar het is best leuk om te doen. Je kan je aanmelden bij een Affiliate Marketing Netwerk, die duizenden dingen heeft die jij kan verkopen voor een mooie commissie op je website of op de website van een ander.

E-book
Schrijf een digitaal boek over je passie/hobby. Vaak weet je er meer over dan je denkt, en deze kennis kan je delen met anderen. Als je nou bijvoorbeeld een e-book maakt van 10 pagina vol nuttige informatie, dan zijn er vast wel mensen die deze willen kopen voor €2. Stel dat je deze nou 1000x verkoopt, dat is toch zo’n €2000! Hier vind je een aantal goede tips over het schrijven van een e-book.

Geld met video’s
Wat je óók nog kan doen is filmpjes maken van waar jij je hobby uitoefent, of erover uitlegt. Als je dit regelmatig doet krijg je op een gegeven moment “fans” die je filmpjes vaker kijken. Wie weet kan je je wel laten sponsoren door een bedrijf dat met je hobby te maken heeft!

GPT
Je kan je ook aanmelden bij een of meerdere van de onderstaande spaarprogramma’s, je hoeft alleen maar mailtjes te lezen waar je dik oor betaald krijgt. Soms lees je wel eens verhalen dat mensen tot wel €500 per maand verdienen hiermee

Ik zou zeggen meld je er eens aan, en snuffel even rond. Je vind er mooie aanbiedingen en krijgt zelfs geld als je vrienden lid laat worden.

Uniek idee
Nu kan je wel precies doen wat andere doen, maar wees altijd uniek met wat je gaat doen. Zorg dat er iets speciaals is aan jouw concept, of dat nou een website, blog of video is.

Vergeet niet je succesverhaal met ons te delen. Heb jij zelf ook nog een suggestie om geld te verdienen?

 

Andere interessante artikelen

Plaats een reactie!