Tips om goedkoop uit te gaan als student

goedkoop uitgaan als studentAls student moet je het ervan nemen. Je zult na je studentenleven vrijwel nooit meer zoveel tijd hebben om in de kroeg te hangen, feestjes af te lopen en veel te drinken. Oké misschien in  het bejaardentehuis maar dan doe je waarschijnlijk andere dingen in plaats van bier drinken in de kroeg. Het pijnpunt  in deze situatie is het gemiddeld budget van de studenten. Met een beetje stufi, een klein salaris van je bijbaan wordt nogal krap om elk weekend gezellig van te zuipen. Gezien niet iedereen vrijgevige ouders heeft staan veel studenten er alleen voor. Gelukkig zijn er talloze manieren om voordelig uit te gaan. Hieronder lees je de beste tips & tricks om niet teveel uit te geven tijdens je stap avond.

*Studentenavond.

Deze  avond staat natuurlijk in het teken van de studenten en daarom zijn er vaak speciale aanbiedingen, betaal je geen entree en kun je drinken met je mede studenten. Ga als het even kun dus op deze avond uit om extra kosten te ontlopen.

*Ga op tijd
Bij veel clubs kom je voor middernacht vaak gratis, of goedkoper naar binnen. Misschien is het nog niet zo druk voor 12 uur maar het kan vaak wel veel geld schelen in de kosten voor de entree. Als je met een groep vrienden bent maakt deze ‘leegte’ voor een tijdje natuurlijk ook niet zoveel uit.

*Happy Hour
Check van te voren of de kroeg waar jij naartoe gaat een Happy Hour heeft. Als je bij deze happy hour kroeg gaat drinken heb je al snel tientallen euro’s bespaard.

*Theater/Bioscoop en voorstellingen
Als je tijdens je avondje uit niet in de kroeg wilt zuipen zijn er gelukkig ook genoeg andere alternatieven. Als je het leuk vindt om naar de bioscoop te gaan is het slim om gebruik te maken van je studentenpas. Bij theater of andere voorstellingen kunnen studenten vaak last-minute zeer gereduceerde kaartjes bemachtigen, het is zeker de moeite waard om dit op het laatste moment te checken en dan te bestellen.

 

*Reken uit of pasjes rendabel zijn
Als je vaak naar musea, culturele evenementen en/of voorstellingen gaat kan een CJP pas uitkomst bieden. Deze kaart geeft vaak een bepaald bedrag of percentage korting op de entreeprijs. Ben je echt een museum freak? Dan is een museumjaarkaart echt een oplossing, deze kaart schaf je aan voor nog geen €50,- per jaar. Ben je jonger dan 18 dan is de kaart maar €24,95. Let wel op er nog eenmalig €4,95 administratiekosten bijkomen. Als je vaker dan 3 keer per jaar een musea bezoekt dan heb je deze kaart er al uitgehaald.

Wil je meer tips om goedkoop je studententijd door te komen? Bekijk dan ook eens onze Facebookpagina.

Andere interessante artikelen

.