Geld besparen op je studentenkamer

Studentenkamer plaatjeAls je voor het eerst op kamers gaat wonen ben je vaak een hoop geld kwijt. De huisjesmelker vraagt vaak 1 of 2 maanden borg en dan moet je ook nog elke maand een fiks bedrag overmaken voor de huur. Het kan zo maar zijn dat je al 1000 euro kwijt bent voordat je een kamer hebt. En dan moet je hem ook nog inrichten! Wij van Rijke Student snappen dat je het liefst zo snel mogelijk het nachtleven van jouw studentenstad wilt gaan ontdekken en komen daarom met een handig stappenplan om zoveel mogelijk geld te besparen op het inrichten van je kamer.

Als student zal je ongetwijfeld ook nog eens bij je ouders of je oude vrienden langs willen gaan. Een slaapplek in je oude woonplaats is dan ook onmisbaar. Teveel van je oude spullen meenemen naar je studentenkamer is dan ook niet realistisch. Dit betekent dat je voor een groot gedeelte ‘nieuwe’ spullen moet gaan aanschaffen. Volg onderstaand stappenplan en je bent voor zo weinig mogelijk geld voorzien van een volledig interieur van je studentenkamer!

Tips om geld te besparen op je studentenkamer

1. Ga langs bij familie

Veel opa’s en oma’s, ooms en tantes en zelfs je ouders willen je vaak maar al te graag helpen met je nieuwe kamer. Vaak hebben ze veel spullen over die jij gratis mag meenemen. Oude magnetrons, koffiezetapparaat (onmisbaar voor een student!), bestek, borden, glazen of misschien zelfs een koelkast of wasmachine die ze over hebben. Trek je slijmjurk aan en maak een rondje langs familie. Met een beetje mazzel heb je de inrichting van je kamer op deze manier al voor een groot gedeelte bij elkaar gekregen.

2. Bezoek een kringloopwinkel

In veel studentensteden zijn ze te vinden. De kringloopwinkel. Denk niet dat je daar alleen maar oude troep kan vinden. Vaak zijn er genoeg spullen te vinden die er nog heel netjes uitzien. Veel studenten halen hier voor een zacht prijsje hun interieur bij elkaar. Een bank voor 15 euro en een kast voor 10 euro en je bent alweer een stap verder.

3. Marktplaats

Ideaal om tweedehands een bed aan te schaffen. Helaas zijn de meeste studentenkamers niet al te groot en daarom is een hoogslaper ideaal. Hierdoor kan je onder het bed bijvoorbeeld je bureau of bank plaatsen en dat levert toch weer extra ruimte op. De bekendste hoogslaper is die van de IKEA en die zijn dan ook massaal te vinden op marktplaats voor een zacht prijsje.

4. IKEA

Waarschijnlijk heb je op dit moment het grootste gedeelte van het interieur van je studentenkamer al bij elkaar gespaard. Mocht je toch nog spullen missen dan zijn onze Zweedse vrienden van de IKEA altijd vlakbij. Hier kan je de laatste spullen die je nog nodig hebt voor een Chinees Zweeds prijsje gaan halen om je interieur helemaal af te maken!

Andere interessante artikelen

.