Geld besparen met een vouwfiets

Dit is een goede tip om geld te besparen als je veel met het openbaar vervoer reist, of maar kleine stukjes met de bus moet.  Met een vouwfiets kunnen onnodige busritjes met het openbaar vervoer bespaard blijven.

Geld besparen met een vouwfiets?
De manier waar je geld mee bespaart gaat vooral om dat het vaak niet nodig is om met de bus te gaan.

Veel studenten reizen met de trein naar de stad waar ze studeren, waar ze vervolgens dan nog moeten overstappen op de bus voor een paar haltes waar de bus nog amper 5 minuten over doet. In dit geval komt een vouwfiets dus handig van pas, als je deze meeneemt in de trein klap je hem uit zodra je uitstapt en vervolgens fiets je snel naar je studie. Je mag een vouwfiets overigens gratis meenemen in de bus/trein!

Ook ergens handig overigens als er vrienden van je in de buurt van je studie wonen, dan kan je direct na lestijd zo doorfietsen en hoef je niet op de bus te wachten!

Waar moet je op  letten bij de aankoop van een vouwfiets?
Let er vooral goed op dat je hem goed kan opbouwen. Niet alleen dubbel, maar ook het stuur en zadel moeten opklapbaar zijn. Kijk ook of die er een beetje degelijk uitziet, geen plastic ding van de Hema dat zo doormidden breekt.

Zo’n ding fiets best wel oké, maar verwacht niet dat het een snelheidsmonster is met die kleine wieltjes. Versnellingen is wel lekker, maar geen must.

Waar koop ik een goede en goedkope vouwfiets?
Internet. Bij de lokale fietsboer betaal je al snel de dubbele prijs waarvoor je hem ook op internet kan vinden. Ikzelf heb een goedkope vouwfiets aangeschaft bij Metrabike, zeker een aanrader!


Heb jij nog vragen of toevoegingen over de vouwfiets?

Misschien vind je dit ook interessant:

4 reacties op “Geld besparen met een vouwfiets”

 1. Michel 18 december 2011 at 17:41 #

  Ik ken iemand die heeft gewoon een blauw klappertje van de hema!! en is niet van plastic een helemooie en luxe vooral!

 2. Michel 18 december 2011 at 22:51 #

  Ow.. en nog even dit.. heeft een student niet gewoon een ov-kaart waardoor de “overbodige busritjes” gewoon gratis zijn? :P

  • Max 19 december 2011 at 09:43 #

   Er zijn natuurlijk ook genoeg studenten of scholieren die nog geen 18 zijn en dus geen recht hebben op een OV-Chipkaart. Ook kiezen velen voor een weekend abonnement waardoor ze deze doordeweeks niet hebben.

   Als je gewoon gratis kan reizen is het natuurlijk niet nodig :)

 3. niek 14 februari 2012 at 13:06 #

  zeer handig zoon vouwfiets!
  ik heb er eentje gekocht bij een webshop.
  ik ga altijd met de trein naar het hoofdstation en dan moet ik nog een stukje met de bus, maar die zijn overvol sochtends, dus nu ga ik lekker fietsen!


Plaats een reactie!