De beste schoonmaaktips voor in een studentenhuis

Het huishouden in een doorsnee studentenhuis is meestal een zooitje ongeregeld. Zo wordt er weinig stof gezogen, zijn de ramen smerig en worden de borden pas afgewassen als er geen schone meer in de kast staan. En laten we het maar niet hebben over de komst van een muis of kakkerlak die over de vloer kruipt.
Het is begrijpelijk dat je het als student te druk hebt met andere zaken zoals naar college gaan, uitgaan, werken of studeren. Toch hoef je niet in een ranzig huis te wonen want met de onderstaande tips blijft het studentenhuis een stuk frisser.

Het toilet

Een vies toilet wordt nogal vaak aangetroffen in een studentenhuis. Helemaal niet nodig en het enige wat je nodig hebt om het schoon te houden is een pak wegwerpdoekjes en 30 seconden tijd. De deurknop, doortrekknop en de kraan zijn de drie plekken waar de meeste bacteriën verstopt zitten. Veeg deze dus het liefst elke dag even schoon en als je dan toch bezig bent, veeg dan ook de bril even schoon en spuit wat wc eend onder de rand. Even doorborstelen en klaar is kees. Let op: deze wegwerpdoekjes moet je niet door het toilet spoelen want dit veroorzaakt verstoppingen.

De keuken

Ook in de keuken zijn er dingen die echt goed schoongemaakt moeten worden. Als je rauwe kip of vlees hebt bereid op een snijplank dien je dit gelijk af te wassen met afwasmiddel en warm water. Als je geen zin hebt om elke dag de afwas te doen dan doe je het lekker niet. Het is wel aan te raden om pannen even om te spoelen omdat zo’n aangekoekte laag lastig te verwijderen is. Mocht dit toch het geval zijn dan is soda de oplossing. Strooi een beetje soda en warm water in een pan en alle aangekoekte etensresten zullen loslaten.
Shocking: uit een onderzoek van de consumentenbond bevat de vaatdoek in een studentenhuis gemiddeld 7,9 miljard bacteriën. Heb je geen zin om de vaatdoek elke dag te wassen? Gebruik dan wederom de wegwerpdoekjes.

Nog een paar tips

Hieronder staan nog een aantal handige tips uit grootmoeders boekje:

-Zet een muziekje aan tijdens het schoonmaker, dit maakt de sfeer meteen een stuk relaxter
-als je ergens aan begint, maak dit dan af! Niets is zo vervelend als je verschillende dingen maar voor de helft doet. Begin overigens altijd aan de bovenkant en werk naar beneden toe
-Maak een schoonmaakrooster zodat iedereen een vaste dag in de week heeft om schoon te maken. rouleer in de meest vervelende klussen
-Maak een schema met de dingen die het belangrijkst zijn: het is belangrijker voor je gezondheid dat de keuken en toilet schoon zijn en een weekje langer hetzelfde beddengoed opdoen is niet zo’n probleem.

Heb jij nog goede schoonmaak tips voor in een studentenhuis?

Andere interessante artikelen

.