10 tips om geld te besparen

Het probleem is algemeen bekend. Studenten die geen cent te makken hebben. Toch heb je zelf veel invloed op de inkomsten tijdens je studentenleven. Hieronder lees je een aantal handige tips om rijker en makkelijker door je studententijd te komen:

1. Heb je een bijbaantje naast je studie om wat extra centen binnen te slepen? Vergeet dan niet om het belastinggeld terug te vragen! Veel mensen vergeten dit en laten op deze manier veel geld liggen. Als je je er even in verdiept is het een kleine moeite en het lever je vaak veel geld op!

2. Ga naar de supermarkt met lijstjes. Klink saai maar het werkt want je wordt tijdens je hele supermarkt bezoekt getriggerd om allerlei lekkere dingen en aanbiedingen te kopen. Als je alleen de spullen op je lijstje koopt doe je geen ‘onnodige’ impulsaankopen waar je op jaarbasis al een aardig bedrag mee bespaart.

3.Als je een kamer gaat huren, geef dan ook appartementen een kans. Ondanks dat deze op het eerste oog een stuk duurder zijn heb je vaak wel recht op huurtoeslaG!

4. Maak rekeningen over in 1 keer en niet in termijnen.
Betaal rekeningen zoals je zorgverzekering en collegegeld in 1 keer. Vaak komen er extra service kosten of overige toeslagen bij als instanties vaker een acceptgiro moeten sturen!

5.Twijfel je over je studiekeuze? Neem een tussenjaar en ga full time werken. Hierdoor doe je ervaring welke je weer kunt meenemen in het maken van een studiekeuze. Bovendien begin je ook een stuk zekerder aan je studie en wordt de kans kleiner dat je met een studie stopt (wat ook flink wat geld scheelt)

6.NEEM GEEN CREDITCARD
Geld uitgeven terwijl je dit niet hebt is dom. Als je toch een credit card nodig hebt om bijvoorbeeld vakanties te boeken, dan kan je ook een zogenaamde ‘debit card’ aanschaffen. Dit is een soort prepaid credit card waar je tegoed op kunt zetten en waarbij je niet rood kunt staan.

7. Zoek en koop tweedehands spullen
Momenteel is tweedehands nog hip ook. Koop zoveel mogelijk spullen tweedehands, denk hierbij aan studieboeken, meubels voor in je studentenkamer, kleding en fietsen .

8. Eet zoveel mogelijk met vrienden
In je eentje eten en koken is ten eerste niet gezellig maar gelijk ook een stuk duurder. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk met je huisgenoten en vrienden sameneet zo kunnen jullie de kosten delen met z’n allen en is het ook nog eens hartstikke gezellig.

9. Stop met slechte gewoontes
Stop met roken en snoepen. Dit is slecht voor je en kost veel geld. Investeer liever in iets anders.

10. Bekijk en vergelijk
Het kost misschien wel iets meer tijd, maar het bespaart wel geld. Bekijk voordat je iets koopt meerdere opties om het laagste bedrag te vinden.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en tot slot wil ik dit filmpje nog even met jullie delen:

Maakt geld gelukkig?

Andere interessante artikelen

.